Τρίτη, Μαΐου 16, 2006

AΝ ΔΕΝ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ, ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!!!

Την προηγουμένη βδομάδα 38 φοιτητικοί σύλλογοι βρεθήκαν υπό κατάληψη, αντιδρώντας στις επιχειρούμενες αλλαγές στο νομό-πλαίσιο, στην αλλαγή του στο άρθρο 16 του συντάγματος (δημοσιά και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση), αλλά και στις συνολικότερες επιλογές της κυβέρνησης.
Αυτή την βδομάδα διάλεξαν Κωστακης, Γιωργάκης και Μαριεττα, να εξαγγείλουν τα χειροτέρα, σε μια προσπάθεια να δείξουν ότι θα συνεχίσουν τις πολιτικές τους αδιαφορώντας (για ποσό ακόμα;;;) για τις αντιδράσεις.
Την Πέμπτη, ο Πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώπιον του ελληνικού κοινοβούλιο, δηλώσαν και δρομολογήσαν την αλλαγή στο άρθρο 16 του συντάγματος (μαζί με μια σειρά από άλλες αντιδραστικές αλλαγές) δείχνοντας ότι έχουν επιλέξει να έχουν απέναντι τους τον ελληνικό λαό, που με αγώνες έχει κατακτήσει την δημοσιά και δωρεάν εκπαίδευση.
Στην συνεχεία, το Σάββατο στη ΝΕΤ σε εκπομπή με θέμα την παιδεία, η Μαριεττα αποφάσισε να ρίξει και άλλο λαδί στην φωτιά.
Αρχικά αναφέρθηκε το θέμα των «αιωνίων φοιτητών», για τους οποίους η Μαριέττα είπε ότι θα υπάρχει όριο ν + κάτι χωρίς να διευκρινίζει συγκεκριμένα. Μίλησε για εξαιρέσεις σε εργαζόμενους φοιτητές ή με προβλήματα υγείας (βλέπε part-time φοίτηση, με τον όρο να χρησιμοποιείται επισήμως κάνοντας τον παραλληλισμό με την ελαστική εργασία και τη δια βίου κατάρτιση). Συμπλήρωσε όμως ότι δεν αρκεί μόνο αυτό για την «εξορθολογικοποίηση» του ελληνικού πανεπιστημίου αλλά χρειάζονται κι άλλα. Ανέφερε συγκεκριμένα το θεσμό των ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ !! μαθημάτων, που όπως είπε «τα προβλέπει ο νόμος και δεν εφαρμόζονται»!!! Αυτά μαζί με ρυθμίσεις όπως η βάση του 10 και η αξιολόγηση «θα βάλουν τάξη στο ελληνικό πανεπιστήμιο». Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να διώχνεται ο φοιτητής μετά από τέσσερις αποτυχημένες επανεξετάσεις σε ένα μάθημα (τρεις και μία σε επιτροπή), δεν το αρνήθηκε. Αντιθέτως είπε ότι «είναι μια πρόταση που εφαρμόζεται στην Ευρώπη» και συμπλήρωσε ότι «αν σε διώξουν θα μπορείς να πάρεις ένα πιστοποιητικό με τα μαθήματα που έχεις περάσει, κάτι που είναι εφικτό και χρήσιμο με το σύστημα των πιστωτικών μονάδων που θα εφαρμοστεί»!!!
Στην συνεχεία για το άσυλο ειπώθηκε ότι τέτοιο καθεστώς «δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο» και ότι «η ομοφωνία για τη λήψη απόφασης άρσης του είναι φασισμός». Η Μαριέττα είπε ότι θα λαμβάνεται απόφαση με βάση την αρχή της πλειοψηφίας (ούτε καν της ενισχυμένης πλειοψηφίας για την οποία τη ρώτησε συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος). Επίσης είπε «όσοι παρακωλύουν τη συνεδρίαση οργάνου συνοίκησης παραβιάζουν το άσυλο»!!
Τελικά, ανακοίνωσε ότι ο νέος νομός θα πάει στην βουλή τέλος Ιούνη (και αυτός σε θερινό τμήμα), αδιαφορώντας για τις διαφωνίες του μεγαλύτερου μέρους της ελληνικής κοινωνίας, και διαλέγοντας να συνεχίσει να διαπραγματεύεται με τους πρυτάνεις, το ΕΣΥ, και άλλους σπιούνους, την ώρα που περιμένουν πάνω από 300 αστυνομικοί να υποδεχτούν τους φοιτητές και τις συνδικαλιστικές ενώσεις των καθηγητών (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΣΔΕΠ) , έξω από το υπουργείο, με παρατεταμενες ασπιδες και ρόπαλα, και χημικά έτοιμα για χρήση.
Οι κινητοποιήσεις βρίσκονται στην αρχή τους, και με τους αγώνες μας, θα αποτρέψουμε το εφιαλτικό μέλλον που μας ετοιμάζουν. Αφού δεν θέλουν να μας σεβαστούν, ηρθε η ώρα να μας φοβηθούν.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/5 ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!!! 12.00 ΣΤΟ ΆΜΦ. ΙΠΠΑΡΧΟΣ