Κυριακή, Μαρτίου 26, 2006

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ!!!


Ο Δήμος Αμαρούσιου είχε εξαγγείλει την ίδρυση ιδιωτικού Αμερικανικού Πανεπιστημίου από την νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Το Πανεπιστήμιο αυτό μάλιστα δεν θα υπαγόταν στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά σε αυτό της πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ.
Την απόφαση αυτή του Δήμου, κατήγγειλαν 19 φοιτητικοί σύλλογοι ανά την Ελλάδα. Οι φοιτητικοί σύλλογοι των Αθηνών, μαζί με άλλους φορείς κάλεσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μαρούσι στις 22/3. Οι φοιτητές όταν βρεθήκαν εκεί, βρήκαν μπροστά τους δυνάμεις της αστυνομίας και ΜΑΤ γύρω από το δημαρχείο. Για πολλή ώρα δεν δέχονταν να μπουν στο δημαρχείο αντιπροσωπεία των φοιτητών, κάτι το οποίο αποδεικνύει ότι αυτή η απόφαση του Δήμου δεν είναι πρωτοβουλία, αλλά έχει την πλήρη υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης (που προφανώς δίνει εντολές στην αστυνομία). Τελικά φοιτητές μπήκαν στο δημαρχείο, οπού δημοτικοί σύμβουλοι αποσύρανε την ψήφο τους για το επίμαχο θέμα, και έτσι η απόφαση είναι πια άκυρη.
Αυτό δεν σημαίνει ότι το θέμα έληξε, καθώς θα ξαναδεθεί σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο, ενώ πάντα εκκρεμεί το αίτημα της κυβέρνησης για αλλαγή στο άρθρο 16 (που κατοχυρώνει την δημοσιά τριτοβάθμια εκπαίδευση). Όμως φαίνεται ότι όταν το φοιτητικό κίνημα ξεφύγει από την γενικόλογη καταγγελία-διαμαρτυρία (βλ. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΕΙ) και αποφασίσει να βγει στον δρόμο του αγώνα και να δώσει συγκεκριμένες μάχες απέναντι στις επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής, μπορεί να πετύχει νίκες.
Δεν θα σταματήσουμε εδώ, θα συνεχίσουμε μαχόμαστε εναντία στην αναθεώρηση του συντάγματος, τις αλλαγές στο νομό-πλαίσιο, την αξιολόγηση και την Δια βίου Μάθηση, με ένα φοιτητικό κίνημα ανεξάρτητο, μαχόμενο, ανατρεπτικό και τελικά νικηφόρο.
ΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ